Het bedrijf Jacobsons

“Experts in brands voor Bikers”

Als dochteronderneming  van de AGU Holding werd Jacobsons in augustus 1998 opgericht. De naam werd gevonden door te verwijzen naar de twee zonen van AGU oprichter Jacob van den Kommer Sr., die zo een terecht eerbetoon meekreeg.

Jacobsons is een dynamische onderneming  gespecialiseerd in het vermarkten en de distributie van Hightech topmerken naar de tweewieler vakhandel in de gehele Benelux. Alle merken hebben een wereldwijde reputatie als het gaat om kwaliteit, uitstraling en gebruik van de producten.Sinds de start van de onderneming heeft het bedrijf een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Deze groei heeft uiteindelijk geleid tot een portfolio aan sterke merken die het bedrijf  exclusief vertegenwoordigd. Jacobsons heeft zich de afgelopen jaren vooral gekenmerkt als uitstekende serviceverlener met oog voor de klant en weet wat er speelt op de markt.

Op dit moment is Jacobsons niet meer weg te denken als distributeur van high-end wielerkleding en fietsaccessoires.  Wij herbergen juist die brands welke een must zijn voor alle fietsliefhebbers. Jacobsons is gevestigd in het kantoor van AGU B.V. in Alkmaar, hierdoor kan zij gebruik maken van de ondersteunende afdelingen, zoals o.a. ICT, financiële administratie en logistiek. Dit alles ondersteunt door een 24/7 computersystemen, voor zowel de interne gebruiker als de externe klant.

Onderneming

“De medewerkers zijn het kapitaal van de onderneming”

Zoals aangegeven is Jacobsons een onderdeel van AGU Holding BV. AGU Holding BV heeft ongeveer 160 medewerkers in dienst. Zonder twijfel zijn zij de meest belangrijke factor binnen het bedrijf. Het zijn de medewerkers die het bedrijf dragen. Geen wonder dat AGU veel belang hecht aan teamwork van sales manager tot magazijnmedewerker en van boekhouder tot vertegenwoordiger.

AGU Holding bestaat uit een viertal toonaangevende werkmaatschappijen, allen actief binnen de fietsenbranche. Drie van de vier bedrijven, AGU BV, Hesling Products BV en Fast Forward Wheels BV, ontwikkelen zelf voor een groot deel hun producten, passen innovaties toe en laten die artikelen vervolgens fabriceren. Daarnaast doen ze de marketing, sales en distributie geheel in eigen hand. Deze drie bedrijven zijn ook internationaal actief. De vierde werkmaatschappij Jacobsons is alleen binnen de Benelux aanwezig en doet de marketing, sales en distributie van gerenommeerde high-end merkartikelen.

Logistiek

Jacobsons maakt gebruik van het centrale magazijn van AGU. In dit imposante magazijn wordt geheel papierloos gewerkt. Alle 25.000 artikelen (sku’s) van de verschillende bedrijven liggen verdeeld over twee magazijnen (bulk- en pakvoorraad). Vanuit dit centrale magazijn worden de bestellingen van onze klanten binnen 24 uur geleverd in de Benelux. Wanneer onze klanten voor 18.00 uur bestellingen doorgeven dan ontvangen zij deze de volgende dag. Door deze snelle en accurate service zijn wij regelmatig uitgeroepen tot “ Leverancier van het Jaar”.

Tevens biedt de logistieke afdelingen servicesysteem voor klanten aan waardoor voor webshops direct aan de consument geleverd kan worden, in een eigen verpakking en met een factuur, alles voorzien van adressen en logo’s van de desbetreffende webshop.