Fietsvakantie

Waarom een fietsvakantie echt iets voor jou kan zijn

Als je onderweg bent met de auto naar je vakantiebestemming zie je ze vast wel eens voorbij komen, vakantiefietsers. Misschien is dit ook wel iets voor jou? Ben je een sportief type en hou je daarnaast ook nog eens van kamperen, overweeg dan eens een keer op fietsvakantie te gaan. Zeer populair in Europa, hier vind je de meeste vakantiefietsers ter wereld. Lekker onbezorgd fietsen van camping naar herberg, pension of hotel.
 
Wij geven je 5 redenen waarom je voor deze vakantie zou kunnen kiezen:

1. Ontdek nieuwe plekken

Als fietser ben je veel vrijer en mobieler. Je komt op nieuwe plekken waar je met de auto niet kunt komen. Je gaat dieper de natuur in en voelt je hierdoor echt vrij. De overgang van het asfalt naar smalle bospaadjes of slingerende bergpaden maakt dat je niet in de gaten hebt dat je al uren aan het fietsen bent.

2. Actieve vakantie

 

Aquadus lichtgewichtWaar je normaal misschien 1x per dag een uitstapje maakt vanuit je hotel of camping, ben je nu de hele dag actief en fiets je heel wat uurtjes per dag. Dit betekent wel dat je hiervoor moet gaan trainen om zadelpijn en andere ongemakken te voorkomen. Maar met een prachtige fietsvakantie in het vooruitzicht wordt het trainen een stuk leuker. Daarnaast blijf je ook gewoon fit. Goed voor de gezondheid dus!

3. Grenzen verleggen

Niet alleen letterlijk ga je (wellicht) de grens over. Ook geestelijk kan een fietsvakantie een uitdaging zijn. Je kan als een berg opzien tegen de vele kilometers die er nog voor je liggen, maar hoe trots en voldaan voel je je als je het gehaald hebt?!

4. Leer jezelf (en je reisgenoot) kennen

Je kunt met meerdere mensen op fietsvakantie gaan of je fietst alleen. Hoe dan ook, je hebt tijd om na te denken over dingen waar je normaal niet aan toe komt. En ook al ben je actief aan het fietsen, je komt helemaal tot rust.

5. Zelfvertrouwen

Aquadus lichtgewichtEen fietsvakantie is niet iets wat je zomaar even doet. Er gaat heel wat planning en training aan vooraf. Je kunt misschien zelfs tijdens je rit denken dat het niet meer lukt en op willen geven. Toch zet je door. En hoe gaaf is het als je de reis hebt uitgefietst! Dit geeft je weer een hoop zelfvertrouwen, waar je in het dagelijks leven ook veel profijt van zult hebben.

Hebben we je al warm kunnen maken voor een fietsvakantie? In ons volgende blog zullen we uitgebreid ingaan op de verschillende FastRider lichtgewicht fietstassen uit onze collectie en welke je het beste kunt meenemen als je gaat fietsen.

 
Veel fietsplezier!

Bronnen: http://cobblescycling.com en www.wikipedia.org