ORTLIEB 

Een verregende fietsvakantie in Zuid-Engeland was de aanleiding voor Hartmut Ortlieb om een alternatieve tas te ontwikkelen die waterdicht moest zijn. Alles was doorweekt, ook zijn tassen en alles wat erin zat. Een passerende vrachtwagen met een dekzeil was inspiratiebron voor het succesverhaal van de Ortlieb waterdichte tassen. De inhoud van de vrachtwagen bleef immers droog.

De eerste ‘Ortlieb’-tassen zijn puur gemaakt voor eigen gebruik, omdat ze op dat moment gewoonweg niet verkrijgbaar waren. De eerste ‘Ortliebs’  werden ontwikkeld in de schuur achter het huis ter voorbereiding op nieuwe fietsvakanties en latere outdoor activiteiten. Hartmut naaide op zijn moeders naaimachine zijn eerste dry-bags en hij maakte fietstassen uit het dekzeil van vrachtwagens. Wat zo met heel primitieve hulpmiddelen is begonnen, is nu uitgegroeid tot een wereldwijd toonaangevend Hightech onderneming met 140 medewerkers. Ook het assortiment is ondertussen uitgegroeid tot meer dan 500 individuele producten. Tot op vandaag is alles ondergebracht onder één en hetzelfde dak: van het ontwikkelen van de producten, tot het produceren, verkopen, distribueren en de marketing ervan.

Karakteristiek voor alle ORTLIEB artikelen is de waterdichte afsluiting. Of dit nu gebeurt middels een rolsluiting, Tizip ritssluiting, klittenband of Quick-seal afdichtlip. Veel van de verschillende onderdelen aan onze tassen zijn gepatenteerd en werden/zijn maatgevend in de tweewieler- en outdoor markt. De technische en creatieve sturing van het bedrijf komt nog steeds vanuit de 'stichter', terwijl de productontwikkeling een gezamenlijke inspanning is van het gehele ORTLIEB-team, dat bestaat uit enthousiaste fietsers, motorrijders, klimmers, roeiers, reislustige mensen en outdoor liefhebbers. Ortlieb staat garant voor de kwaliteit en op alle producten zit dan ook 5 jaar garantie. Naast kwaliteit speelt duurzaamheid en de zorg voor het milieu ook een grote rol in de bedrijfsfilosofie van Ortlieb.